al contingut a la navegació Informació de contacte

Ruta dels miradors i les fonts de Fulleda

La Ruta dels miradors i les fonts de Fulleda representa 30 quilòmetres de contacte directe amb la natura, de pau, de contrastos, de sensacions i experiències inoblidables. Aquest itinerari circular i senyalitzat, apte per a excursionistes, corredors, o amants de la bicicleta tot terreny (BTT), parteix davant de la Sala, café bar i local d’aplec i retrobament dels fulledencs i fulledenques, al costat de l'Antic Molí d'Oli.

El recorregut transcorre entremig de camps de vinyes, oliveres i ametllers, de conreus cerealístics i, sobretot, de pinedes que proporcionen ombra abundant. Travessa nombrosos fondals i valls i s’enfila fins al capdamunt de les serres de Vinaixa, de Vilobí i de les Aubredes, que sobrepassen els 600 metres d’alçada, des de les quals gaudireu de les panoràmiques visuals de les comarques de la plana lleidatana amb el fons escènic del Prepirineu i el Pirineu, la Conca de Barberà i el rerepaís del prelitoral català per la serra de Miramar o Lilla i l’Alt Gaià, les muntanyes de Prades, la serra de la Llena i del Montsant.

En tres indrets del recorregut amb vistes privilegiades, l’Ajuntament de Fulleda ha condicionat miradors panoràmics (el dels Pirineus, el de les Garrigues i el de la Conca de Barberà), els quals us ajudaran a interpretar i reconèixer els elements geogràfics de la panoràmica visual.

Cal destacar que la meitat oest del recorregut, s’inclou dins l’espai natural protegit la Vall de Vinaixa inclòs dins la Xarxa Natura 2000 de la UE.

És un itinerari 100% pedalable, amb fortes pujades i baixades, concebut per als amants de bicicleta tot terreny (BTT) tot i que també pot realitzar-se a peu (senderisme) o a cavall. Té una distància total de 30,5 km de distància. Tanmateix hi ha diverses dreceres que permeten el retorn a Fulleda en cas que resulti necessari.

Mes informació aquí

Document Actions